top of page
g2 low.jpg

From Classical

to Nowhere

16 Φεβρουαρίου 2020
With a Twist

αίθουσα Banquet 

​Μέγαρο Αθηνών

H παγκοσμίου φήμης Pamelia Stickney, σολίστ του theremin και ο πρωτοπόρος σολίστ του μουσικού πριονιού, Νίκος Γιούσεφ, θα δώσουν μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής. Θα προηγηθεί σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο.

Μουσικό πριόνι και theremin. Δύο όργανα με μια απόκοσμη, αιθέρια λυρική φωνή που σε ωθεί σε μια ήρεμη εσωτερική ενατένιση. Οι δύο ξεχωριστοί μουσικοί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια συναυλία με κομμάτια από την προκλασική μέχρι την ηλεκτρονική εποχή. Purcell, Handel, Bach, Rachmaninoff, Messiaen, Bartok, Σφέτσας κ.α. Μαζί τους η Ειρήνη Τηνιακού στο πιάνο και στο ηλεκτρικό όργανο και ο Γιώργος Κατσάνος στα analog synthesizer, idiophones, loops. Guest ο Τηλέμαχος Μούσας στην κιθάρα.
 

FB PHOTO POST.jpg

Adagios from the Underground

23 & 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019/21:00
Μεγ. Τρίτη & Μεγ.Τετάρτη

πολυχώρος Πορτοκάλι

​Ζάκυνθος

Ο κύκλος Adagio, θεσμός στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου, συμπλέκει έργα θρησκευτικά και κοσμικά, ακολουθώντας με έναν τρόπο τις διαδρομές ανάμεσα στο Θείο και το ανθρώπινο Πάθος.

Από τα υπόγεια της Τριάντη, το μουσικό πριόνι, συνοδευόμενο από πιάνο, samplers  και αναλογικά synthesizers, στα χέρια του Νίκου Γιούσεφ μεταμορφώνεται από...

adagunderpage.jpg

Adagios from the Underground

19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019/

19:00 & 21:00 (2 παραστάσεις)
WITH A TWIST

@ MEGARON UNDERGROUND
ADAGIO - ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 

Ο κύκλος Adagio, θεσμός στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου, συμπλέκει έργα θρησκευτικά και κοσμικά, ακολουθώντας με έναν τρόπο τις διαδρομές ανάμεσα στο Θείο και το ανθρώπινο Πάθος.

Από τα υπόγεια της Τριάντη, το μουσικό πριόνι, συνοδευόμενο από πιάνο, samplers  και αναλογικά synthesizers, στα χέρια του Νίκου Γιούσεφ μεταμορφώνεται από...

LAANTENA FACEBOOK MARCH.jpg

La Antena movie +

Live music performance

Παρασκευή 29 Μαρτίου, έναρξη: 22:15
*Προπώληση εισιτηρίων στον Μικρόκοσμο
Κινηματογράφος Μικρόκοσμος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106, τηλ: 2109230081

Το βωβό ασπρόμαυρο νοσταλγικό και μελωδικό παραμύθι επιστημονικής φαντασίας με ζωντανή μουσική επένδυση και πάλι στον «ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ»! Μετά τη μαγική βραδιά στις 12 Νοεμβρίου θα έχουμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ξανά αυτή την ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη συγχρονισμένη ζωντανά με την αριστουργηματική ταινία La Antenna!...

snfcc.jpg

Jazz Baroque

25 Νοε 2018 21:00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η σειρά Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει μια ανατρεπτική συναυλία, όπου το μουσικό project Jazz Baroque παντρεύει την classic και fusion Jazz με το Baroque.

Συντελεστές:
Τηλέμαχος Μούσας, ηλεκτρική κιθάρα
Νάσια Γκόφα, φωνή
Νίκος Γιούσεφ, μουσικό πριόνι
Πάνος Ηλιόπουλος, τσέμπαλο
Αλέξανδρος Τράμπας, κοντραμπάσο
Special guest Θεοδώρα Μπάκα, μεσόφωνος

Jazz Baroque wix.jpg

Ταξιδεύοντας 
από το Μπαρόκ στην τζαζ

9 ΜΑΪΟΥ 2018/20:30

 


ΓΕΦΥΡΕΣ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

Ο τζαζ κιθαρίστας και συνθέτης Τηλέμαχος Μούσας, η τραγουδίστρια Νάσια Γκόφα και ο σολίστ του μουσικού πριονιού Νίκος Γιούσεφ μας ταξιδεύουν με όχημα την τζαζ σε μουσικές της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Το μπάσο κοντίνουο των Κλάουντιο Μοντεβέρντι, Χένρυ Πέρσελ, Τζον Ντόουλαντ, Τζοβάννι Μπατίστα Περγκολέζι μετατρέπεται σε walking bass, το μουσικό πριόνι παίρνει τη θέση της σοπράνο, και ο αυτοσχεδιασμός έρχεται σε πρώτο πλάνο.
Μια ανατρεπτική παράσταση, από νέους εκτελεστές και δημιουργούς οι οποίοι ξεχώρισαν στις ακροάσεις που εγκαινίασαν πέρσι οι «Ανοιχτές Πλατφόρμες» της σειράς Γέφυρες.

orfeasflash5.jpg

Claudio Monteverdi: Ορφέας

24,25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017/20:00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

​Αίθουσα Τριάντη
WITH A TWIST | ΟΠΕΡΑ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Με αφορμή τα 450 χρόνια από τη γέννηση του Μοντεβέρντι ο Θάνος Παπακωνσταντίνου και ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος παρουσιάζουν τον Ορφέα - ένα εμβληματικό έργο που συχνά πιστώνεται και ως η πρώτη όπερα στην Iστορία της μουσικής. Το μπαρόκ σύνολο Latinitas Nostra και ο συνθέτης και μουσικολόγος Πάνος Ηλιόπουλος προτείνουν μια νέα ηχητική δραματουργία του πρωτότυπου υλικού και μελοποιούν τον αρχικό επίλογο (1607) της όπερας, ο οποίος σώζεται μόνο ως κείμενο στο λιμπρέτο του Alessandro Striggio.

bottom of page